Hälsoinspiratören som ger dig en kick

Linda Hemmingsons friskvårdsföretag, In Shape Sweden, har en väldigt bred och djup kunskap inom orådet Hälsa.

Företaget erbjuder en helhet inom bland annat personlig träning, mental rådgivning och kostexpertis. Det är arbetet med att förändra människors kostvanor till det bättre som Linda brinner extra mycket för.

– Det finns en stor marknad i Sverige för mitt företags typ av kunskapsbredd, säger hon.

Sedan ett år är hon verksam i Ekerö kommun där hon arbetar målmedvetet med att etablera sitt företag, In Shape Sweden. Hon har arbetat heltid med företaget sedan 2005 och har sedan dess märkt en markant skillnad i allmänhetens kunskap rörande vikten av att investera i sin egen hälsa!

Linda har en bakgrund som personlig tränare, danspedagog samt koreograf och är förutom det idag utbildad kostrådgivare och mental coach. Intresset för hälsa och träning har alltid funnits då Linda är uppväxt i en familj där det alltid har funnits ett stort intresse kring hälsa och olika former av sportaktiviteter, framförallt ridsport. Idag blir det dock mindre tid på hästryggen men desto mer tid i löparspåren runt Ekerö, då Linda gärna ställer upp i långlopp så som Lidingöloppet.

– Den ”vardagliga” träningen blir så mycket roligare när man har några tydliga mål med den, säger Linda.

– Jag har aldrig gett mig själv en specifik titel. Det krävs ändå alltid en helhet om man skall nå framgång med en kund, så jag ser mig som en hälsoinspiratör som motiverar andra till ett kvalitativt liv, berättar Linda.

In Shape Swedens huvudsakliga affärsidé är att ”Ge kunskap som du får nytta av” oavsett om det gäller enskilda personer eller hela företag. För att göra ett uppdrag så effektivt och enkelt som möjligt för kunden erbjuder In Shape Sweden smarta flexibla lösningar för uppdragsgivaren där de erbjuds komma till träningsanläggningen eller att In Shape Sweden kommer till en plats vald av kunden, exempelvis hem till en privatperson.

För att kunden skall lyckas med sin tänkta förändring är det väldigt viktigt att ge dem enkla verktyg (ex: enkel tillgänglighet, se ovan), det är en lång och tålamodsprövande process att ändra sina vanor.

– Inte minst kost kan bli komplicerat, jag försöker hålla det enkelt så man känner att man grejar det här. Först då kan man vara redo att göra en förändring, avslutar Linda.